رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس هشدار داد؛70 درصد شهرک های صنعتی فارس متروکه است
استان خدماتی فارس را نمی توان به ضرب و زور صنعتی کرد، مزیت این استان گردشگری و پزشکی است
بی برقی، کم آبی و نبود سرمایه در گردش امان صنعت را بریده است
در شهرک صنعتی بزرگ شیراز بیش از ۴ برابر ظرفیت آبی مجوز صنعتی صادر شده، این کار خیانت و جنایت در حق صنعتگران است
به گزارش روابط عمومی خانه صمت استان فارس ،دکتر سهراب شرفی در گفت و گو با سرویس اقتصادی «خبرجنوب» اظهار داشت: در فارس ۶۲ شهرک صنعتی داریم که قریب به اتفاق آن ها یعنی رقمی در حدود ۷۰ درصد این شهرک ها متروکه هستند. وی، کم آبی، بی برقی، نبود سرمایه در گردش و وجود مقررات حاکم بر بخش صنعت که عمدتاً و خلاف مصالح تولید است را از جمله عواملی دانست که باعث شده علی رغم وجود زیرساخت هایی همچون شهرکهای صنعتی از این مناطق استفاده نشده و سرمایه داران ترجیح دهند پول های خود را وارد بخش صنعت و معدن و به عبارتی تولید نکنند.
شرفی با بیان این که هیچ استراتژی و سیاستی در کشور برای رونق تولید و صنعت وجود ندارد تأکید کرد: قرار بود ایران در سال ۱۴۰۴ قدرت اول اقتصادی منطقه باشد، مسئولین بگویند در سال ۱۴۰۰ ایران در کجا قرار دارد؟ به صراحت اعلام می کنم نه تنها ایران در بین کشورهای منطقه از لحاظ اقتصادی جایگاهی خوبی ندارد بلکه چشم انداز مناسب و امیدی به آینده نیز نداریم.
منابع آبی مورد نیاز در شهرک صنعتی بزرگ شیراز بیش از ۴ برابر ظرفیت موجود
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس نمونه عینی مشکلات شهرک های صنعتی را در شهرک صنعتی بزرگ شیراز مورد اشاره قرار داد و گفت: در شهرک صنعتی بزرگ شیراز به دلیل عدم وجود اصلی ترین زیرساخت یعنی آب و برق، واحدهای صنعتی یا تعطیل اند و یا نیمه تعطیل. وی بیان داشت: زمانی که کلنگ شهرک صنعتی بزرگ شیراز به زمین زده شد میزان آب پیش بینی شده برای این شهرک، ۷۰ لیتر بر ثانیه بود این در حالی است که آن قدر مجوز در این شهرک صادر شد که میزان آب مورد نیاز آن هم اکنون بالغ بر ۳۰۰ لیتر بر ثانیه است یعنی بیش از ۴ برابر آب موجود! این تخلفی است که مدیران شهرک صنعتی مرتکب شده اند و باید از آن به عنوان جنایت و خیانت یاد کرد.
شرفی بیان داشت: همچنین به دلیل عدم تناسب بین برق صنعتی شهرک صنعتی شیراز با برق مورد نیاز این شهرک، چراغ واحدهای تولیدی کم سو گردیده است. وی با بیان این که نبود سرمایه در گردش، عدم توان مالی سرمایه گذاران و عدم امکان صادرات به بازارهای دنیا باعث شده که شهرک های صنعتی به جای نقش آفرینی در اقتصاد به معضلی برای دولت تبدیل شوند افزود: استان خدمات خیزی همچون فارس که در حوزه گردشگری و پزشکی سرآمد است را نمی شود به زور صنعتی کرد. این استان به ۶۲ شهرک صنعتی به دلیل نبود آب نیاز نداشت اما عده ای برای مطرح کردن نام خود خیانتی بزرگ مرتکب شده و برای استان خدماتی فارس ۶۲ شهرک صنعتی پیش بینی و احداث کردند که عمدتاً بلا استفاده مانده و هزینه های دولتی را به هدر داده اند.
ایجاد واحد صنعتی با دلار ۴ هزار تومانی، شروع تولید با دلار ۲۵ و ۳۰ هزار تومانی
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان این که اقتصاد کشور دچار آسیب جدی شده و صنعتگران کشور و فارس از ادامه کار شدیداً دلزده شدهاند بیان داشت: صنعتگری که شب بخوابد و صبح ببیند ارزش پول کشور یک ششم شده و به همین میزان هزینه هایش ۶ برابر گردیده و در کنار آن قیمت حاملهای انرژی چند برابر شده مسلم است که نمیتواند صنعت خود را اداره نماید.
وی گفت: صنعت با دلار ۴۰۰۰ تومانی ایجاد شد، اما صنعتگر مجبور به واردات مواد اولیه و تجهیزات با دلار ۲۵ و ۳۰ هزار تومانی است، وضعیتی که پیش بینی آن که در تصور هیچ صنعتگری نبود اما متأسفانه محقق شد. شرفی با تأکید بر این که گویا عده ای با این اقدام قصد تخریب و منهدم کردن صنعت را داشتند بیان داشت: باید هرم مدیریتی که چنین آسیبی را به بخش صنعت وارد کرد محاکمه شود نه آن که پس از ۴ سال روی یکدیگر را ببوسند و خداحافظی کنند و مخروبههای صنعتی را از خود به جای بگذارند.
برخی صنعتگران در زندان و حبس خانگی اموال برخی دیگر در مصادره بانک ها
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به این که هیچ صنعتگری به قصد زندانی شدن واحد تولیدی دائر نمی کند تصریح کرد: نتیجه این وضعیت آن شده که اموال برخی صنعتگران به دلیل عدم بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی به مصادره بانک درآمده و عده دیگری توسط طلبکاران به زندان افتاده اند، عده ای از صنعتگران هم در حبس خانگی هستند و از ترس طلبکاران جرأت بیرون آمدن از خانه را ندارند.وی با بیان این که سرمایه های مردم برای عده ای به نام وزیر و وکیل تنها حکم موش آزمایشگاهی را داشت اظهار کرد: در حالی که صنعتگران در بدترین وضعیت ممکن به سر می برند، شاهد تکرار مکررات افتتاح هایی هستیم که هیچ تأثیری بر زندگی فعالان اقتصادی و مردم ندارد.
شرفی که معتقد است در هیچ کشوری همچون ایران افتتاح و روبان چینی معنا و مفهوم ندارد افزود: آلمان با آن صنعت مقتدر و صاحب نامش، روزی به نام صنعت ندارد اما در ایران برای حرکت های نمایشی و مطرح کردن مسئولان، روزی را در تقویم به نام صنعت و معدن نام گذاری کردند و بیش از آن که در این روز درد صنعتگر را دوا کنند به مجالی برای تئاتر بازی و سیاه بازی عده ای مسئول نما تبدیل شده که پشت تریبون بروند و آمار و ارقامی از فعالیت های خود بدهند، آماری که اگر صحیح است چرا حال و روز مردم و اقتصاد هر روز بدتر از دیروز می شود؟! حتی به فرض صحیح بودن این آمار فردی که مسئولیت قبول می کند حق ارائه آمار ندارد چراکه هر کاری که کرده وظیفهاش بوده و قرار نیست فردی که ردای مدیریتی پوشیده و حقوق های آن چنانی می گیرد کاری از پیش نبرد، اگر هم آمار صحیح نیست چرا تریبون را به دست این افراد می دهند؟
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با تأکید بر این که کشور برروی ریل صداقت بازگردد افزود: آمار زدگی، سیاست زدگی و سامانه زدگی دامن صنعت و تولید را گرفته است. مسئولان حقوق و مزایای دولتی را از درآمدهای سرشار نفتی دریافت میکنند و با آمار واهی از اشتغال و تولید می خواهند خود را مطرح کنند که امیدوارم در دولت جدید جلوی این کارها گرفته شود و توسعه کشور بر ریل صداقت قرار بگیرد.