اخبار

رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت استان فارس: قوانین سخت، دست و بال صنعتگران را بسته است

رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت استان فارس

 

قصه پرغصه صنعت در فارس به جایی رسیده که صنعتگران و معدن کاران می گویند «پای ما را نبندید، نیاز نیست دستمان را بگیرید!» از فعالانی که در این عرصه، گرفتار استعلامات اداری و تامین مواد اولیه شده اند تا کسانی که نقل و انتقالات ارز، نوسانات نرخ دلار، تورم و محدودیت در قیمت‌گذاری آزاد محصولات تولیدی، پای توسعه را در واحدهای آنها سست کرده، تنها بخشی از سکانس این تراژدی چند ساله است. مجموعه هایی که توانسته اند علیرغم کم و کاستی ها در عرصه کارآفرینی، تولید و اشتغال، فعال باشند باید مورد توجه قرار گیرند و دهم تیرماه نیز فرصتی برای بازنگری قواعد و قوانینی است که دست و پای صنعت را بسته و بخش فعال اقتصادی را کُند کرده است.
* تولیدکنندگانی که عدم حمایت، پای آنها را به دلالی باز کرد!
امین احمدی، یکی از تولیدکنندگان فارس معتقد است شرکت های جوان و نوپا در عرصه تولید حمایت نمی شوند و حل مشکلات فعالان این عرصه در حد نوشتن و پاراف کردن است. به گفته احمدی واحدهای خرد، توان رقابت مالی با شرکت های بزرگ را ندارند و در این میان، تولیدکنندگان چاره ای ندارند جز آنکه به دلیل عدم حمایت مسئولان به دلالی روی آورده و عرصه تولید را رها کنند. در هر حال بالا بودن نرخ تسهیلات، عدم توانایی انتقال ارز، روند پر پیچ و خم ارائه خدمات به تولیدکنندگان، نگاه بدبینانه بانک ها به واحدهای تولیدی، سیاست‌ها و راهبردهای اشتباه در این زمینه، اصلاح قوانین عوارض، مالیات و رفع موانع تولید، تنها برخی از عوالی است که صنعتگران و تولیدکنندگان فارس از آن گلایه مند هستند.
سهراب شرفی، رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس نیز بر این باور است که قوانین سخت، دست و بال صنعتگران را بسته و تسهیلات با سود بالا به تولیدکنندگان ارائه می‌شود. به گفته شرفی در حال حاضر واحدهای تولیدی در فرایند پس از تولید مشکل دارند و مصائبی همچون رفتن به بازار جهانی و نبود سیستم ال‌سی و گشایش اعتبارها باعث شده که این واحدها بعضا با ۱۵ یا ۲۰ درصد ظرفیت کار کنند. او در گفتگو با «خبرجنوب» با اذعان به اینکه دولت باید درصدی از مالیات صنعتگرانی را که صادرات آنها سالانه افزایش می‌یابد، کاهش داده و چند درصد از سهم ۲۳ درصدی کارفرما را نیز به تامین اجتماعی پرداخت کند، یادآور شد که کاهش بهره بانکی تسهیلات و برخی مشوق‌های صادراتی باید برای واحدهای تولیدی لحاظ شود.
بنا به تاکید شرفی کمبود منابع مالی، حمل‌ونقل و نبود سیستم گشایش اعتبار، برخی مشکلات پس از تولید است و به دلیل فاصله داشتن با مکانیزم تجارت جهانی، چنین سازوکاری در کشور حاکم نیست. او با بیان اینکه سیستم قانونی و صدور بخشنامه‌ها نیز در مسیر خنثی‌کردن تحریم‌ها نیست، توضیح داد که عدم برون‌رفت کالا، نبود زیرساخت‌های کافی در حوزه صادرات، وجود زیرساخت های معیوب، عدم آشنایی با اقتصاد جهانی و قوانین مازاد کسب و کار، روند فعالیت بنگاه های اقتصادی را کُند کرده است.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با تاکید بر اینکه مشکلات ارزی، مرزی و هزار مسئله دیگر برای حرکت قطار اقتصاد و ایجاد رونق در این حوزه مانع تراشی می کند، به صدور بخش نامه های خلق الساعه گریز زد و اذعان داشت که اعتبار بین‌المللی تجار ما خدشه‌دار و تجارت خارجی، ملعبه دست بخش نامه های پی در پی و اعمال سلیقه های شخصی شده است.
شرفی به ضرورت هموارسازی مسیر تولید و تجارت اشاره کرد و یادآور شد که بسیاری از پارامترهای مطرح برای تجار و تولید کنندگان در سراسر دنیا مانند خواب سرمایه، تخصیص سریع ارز و‌ یا شناسایی بازارهای هدف و صادرات محصولات تولیدی به واسطه ارتباطات گسترده برون مرزی برای فعالین اقتصادی ما بی معنا شده است. او از دست رفتن بازارهای صادراتی را نتیجه ممنوعیت صادرات برخی کالاها دانست و با تأکید بر اینکه تداوم صادرات، اهمیت زیادی برای کشورهای واردکننده دارد، عنوان کرد که اگر قرار است شرایط بهبود یابد باید ریشه‌های دولتی آن اصلاح شود و این موضوع نیازمند تصمیمات کلان است.
در هر حال، بخش صنعت و معدن، نیاز به توجه و حمایت جدی دارد و به قول تولیدکنندگان، مشکلات آن با نوشتن و پاراف کردن حل نمی شود. رفع موانع تولید و تسهیل امور صنعتگران و معدن کاران اگرچه در قالب جلسات، کمیته‌های تخصصی، بازدید و کارگروه تسهیل در فارس دنبال می شود اما توجه به شناسایی ظرفیت‌های صنعتی برای جذب سرمایه‌گذاری، گسترش فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای کیفی‌سازی تولیدات، توسعه بازارهای داخلی و خارجی و رونق اقتصادی، موضوعی است که باید جدی تر و با عزمی راسخ تر در استان پیگیری شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
تیکت جدید