ورشکستگی صنعتی!
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس: ۴۰درصد واحدهای صنعتی فارس تعطیل است
هزاران هزار میلیارد تومان از سرمایه صنعتگران در حال نابودی است
با تزریق وام برای شروع به کار واحدهای صنعتی تعطیل و نیمه تعطیل، صنعتگران ورشکسته را به ورشکستگان بدهکار تبدیل می کنیم
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: ۴۰درصد واحدهای صنعتی فارس تعطیلند و مابقی هم با کمتر از نیمی از ظرفیت خود فعالیت می کنند.
سهراب شرفی در گفت و گو با سرویس اقتصادی «خبر جنوب» اظهار داشت: نبود بازار داخلی و خارجی، برای فروش تولیدات صنعتی باعث شده بخش قابل توجهی از واحدهای صنعتی فارس تعطیل و مابقی نیز حداکثر با نیمی از ظرفیت خود فعالیت کنند.
وی اظهار داشت: در فارس، نه تنها مشکل کمبود صنعت و تولید نداریم بلکه با مازاد تولید و تعدد واحدهای صنعتی هم مواجه ایم به گونه ای که حتی واحدهای تقریبا فعال فعلی هم با مشکل فروش تولیدات شان مواجه اند و اگر قرار باشد واحدهای صنعتی تعطیل، فعال شوند و یا واحدهای تقریبا فعال موجود تولیداتشان را افزایش دهند با انبوه کالای مازاد مواجه خواهیم شد که متاسفانه به دلیل عدم ارتباط با بازارهای بین المللی و ضعف شدید در تجارت خارجی، این کالاها بدون مشتری خواهد ماند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس خاطرنشان کرد: ایجاد ۶۲ شهرک صنعتی در فارس که در بسیاری از این شهرکها، هیچ واحد صنعتی ایجاد نشده، گواه این مطلب است که برنامه ریزی ها به سمت توسعه تجارت خارجی بوده اما متاسفانه به دلیل ضعف در ارتباطات بین المللی، این مهم محقق نشده است.
شرفی که معتقد است صنعتگران در شرایط فعلی هیچ امیدی به آینده ندارند گفت: هیچ امید و انتظاری برای پا گرفتن صنعت نداریم مگر آنکه در کشور عزم جدی برای باز کردن دروازه بازارهای جهانی به روی ایران وجود داشته باشد.
وی گفت: همان میزان اندکی از تولیدات ایران که به تعداد اندکی از کشورها به صورت محدود صادر می شود به دلیل پایین بودن کیفیت، ناشی از خرید تکنولوژی تولید و مواد اولیه نامرغوب از کشورهایی که استاندارهای جهانی را رعایت نمی کنند مورد اقبال کشورهای هدف قرار نمی گیرد و روز به روز جای ایران را در بازارهای بین المللی کوچکتر می کند.
شرفی با تاکید بر اینکه این وضعیت باعث به کما رفتن صنعت در فارس و دیگر استانهای کشور شده است افزود: نتیجه این وضعیت آن است که هزاران هزار میلیارد تومان سرمایه صنعتگران در واحدهای تعطیل در حال نابودی است و در آینده نزدیک ماشین آلات تولید و تکنولوژی به کار رفته در آن از رده خارج شده و این ماشین آلات تبدیل به آهن قراضه می شود.
وی با بیان اینکه در چنین شرایطی بانکها هم پایشان را محکم تر از قبل روی گلوی سرمایه گذاران فشار می دهند افزود: بانکها اعلام کرده اند فقط امسال به دلیل نامگذاری خاص آن و با هدف حمایت از تولید ملی،سود مرکب نمی گیریم و از سال آینده سود تسهیلات معوقه، به صورت مرکب محاسبه خواهد شد.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با تاکید بر اینکه ایران هیچ مزیتی در حوزه تجارت، حتی در بخش کشاورزی و گردشگری ندارد گفت: محصولات صادراتی ایران، در حال برگشت خوردن است و در حوزه گردشگری و توریست درمانی هیچ حرفی برای گفتن نداریم.
شرفی در توضیح بیشتر گفت:روزگاری نه چندان دور سرمایه های ایران اعم از آبهای زیرزمینی، قناتها، دریاچه ها، رودها و نهرها، دشتها و جنگلهای سرسبز را فدای تولید محصولات کشاورزی به قصد تامین مواد غذایی مردم ایران و صادرات به کشورهای مختلف از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس کردیم اما در سالهای اخیر بازارهای مذکور را به دلیل عدم توجه به سلیقه مشتریان برای بسته بندی و بازار رسانی به تدریج از دست دادیم و حتی این روزها، شاهد برگشت خوردن محصولات صادراتی از کشورهای هدف به دلیل باقیمانده سموم کشاورزی در این محصولات هستیم.
وی گفت: در حوزه گردشگری هم شاهد هیچ تحولی نبودیم و حتی در حوزه توریست درمانی که روزگاری نه چندان دور به دلیل وجود پزشکان حاذق در ایران، برتری های زیادی داشتیم این روزها شاهد از دست رفتن فرصتها هستیم و اطبای حاذق استان و کشور، در حال مهاجرت به سایر کشورها هستند و کشورمان به تدریج از این مزیت خلع سلاح می شود.
شرفی افزود: بدون بیمارستانهای شیک و با تجهیزات به روز و با تکیه بر بیمارستانهای فرسوده و به عبارتی مندرس نمی توان انتظار رونق در توریسم سلامت را داشت.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس به سرعت در حال رد شدن از ایران در تمامی حوزههای اقتصادی، پزشکی و گردشگری هستند افزود: صنایع کوچک و متوسط بخصوص در بخش صنایع تبدیلی در عربستان به سرعت در حال گسترش است، بزرگترین زنجیره تولید لبنیات جهان در امارات در حال تشکیل است و آن کشور به دنبال ایجاد شهرهای مسقف برای جذب گردشگر است بدون آنکه پیشینه تاریخی داشته و یا مهد تمدنی باشد.
وی با بیان اینکه در خلا دور اندیشی مسئولان ارشد کشور، در حال یک عقبگرد تاریخی هستیم ادامه داد: فقر شدید سیاست گذاری کلان در ایران به حدی است که حتی امسال نتوانستیم در نمایشگاه اکسپوی دبی که ظرفیتی بی بدیل برای فارس و کشور به شمار می رفت شرکت کنیم.
شرفی تصریح کرد: ظاهرا آمارهای واهی که مسئولان به خورد مردم می دهند کاملا به مذاقشان خوش آمده و ترجیح می دهند به جای اقدام عملی، به آمارسازی در خصوص رشد اقتصادی و یا ایجاد اشتغال بپردازند این در حالی است که اگر ارائه آمار خلاف واقع ممنوع بود و انجام آن جرم به شمار می رفت، شاهد این حجم بی توجهی به مصائب کشور نبودیم.
وی تاکید کرد: نبود سازوکار برای برخورد و مواخذه مدیرانی که آمارهای واهی میدهند باعث شده شاهد آمارهای فریبنده ای از پیشرفت اقتصادی باشیم که همه مردم دروغ بودن آن را با گوشت و پوست خود لمس میکنند و دیگر هیچ اعتمادی به مسئولان ندارند.
رییس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس خاطر نشان کرد: مصائب ارایه آمارهای واهی، فارس را هم متضرر کرده و ارائه آمار دروغین نرخ تک رقمی بیکاری در این استان، باعث شده تا فارس در زمره استانهای برخوردار قرار بگیرد و در بودجه ها و اعتبارات دولتی از بسیاری از کمکها عقب بماند.
وی با اشاره به تصویب ۱۰هزار میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای اتمام طرح های نیمه تمام صنعتی در فارس گفت: اعتبارات اندک این چنینی کفاف اتمام صدها طرح نیمه تمام صنعتی استان را نمی دهد گرچه معتقدم اتمام طرحهای نیمه تمام نه تنها به صلاح صاحبان طرح ها به دلیل نبود بازار برای فروش تولیداتشان نیست بلکه به ضرر واحدهای صنعتی موجود است چرا که احتمال آنکه این واحدها را به دلیل مازاد تولید به تعطیلی و کارگرانش را به ورطه بیکاری بکشاند بسیار زیاد است.
شرفی در پایان اظهار امیدواری کرد قبل از آنکه خیلی دیر شود و کاری دیگر از دست کسی برنیاید، مسئولان فضای فعلی کشور را دریابند و فکری برای گره های بزرگی که بر اقتصاد افتاده کنند.