ادای احترام به حوزه تولید
به همت خانه صنعت، معدن و تجارت فارس و همراهی سازمان صمت استان، 71 واحد صنعتی و معدنی نمونه معرفی و تجلیل شدند
استاندار فارس: دیوار بیاعتمادی و فرار سرمایه در استان فرو ریخته است
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس: ١٠ هزار ماده قانونی مازاد، دست و پای فعالان اقتصادی و صنعتگران را بسته است
رئیس خانه صنعت،معدن و تجارت ایران:تولیدکنندگان هرچقدر هم مالیات بدهند نمیتوانند هزینههای دولت را تأمین کنند
آئین پاسداشت روز صنعت و معدن به همت خانه صمت فارس و همراهی سازمان صمت این استان با حضور استاندار و نماینده شیراز در مجلس برگزار و در جریان این همایش از 71 واحد صنعتی و معدنی نمونه و برتر، با اهداء لوح و تندیس تجلیل شد.
محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس در این مراسم با تأکید بر این که به جلب اعتماد بین بخش خصوصی و بخش دولتی امیدوار است، ابراز داشت: خوشبختانه بخشی از دیوار بیاعتمادی و فرار سرمایه و سرمایه گذار در استان فرو ریخته و مابقی آن هم فرو خواهدریخت و باور داریم که توسعه فارس با توجه بیشتر به ظرفیتهای صنعتی، معدنی و گردشگری سرعت بیشتری خواهد گرفت.
وی با بیان این که راهاندازی واحدهای راکد و نیمهراکد در کنار افزایش ظرفیت تولید واحدهای فعال از جمله سیاستگذاریها و ریلگذاریهای توسعه استان خواهد بود، اظهارداشت: بر اساس ارزیابیهای انجام شده ۸۵ درصد مصوبات کارگروه رفع موانع تولید عملیاتی شده است. استاندار در ادامه با اذعان بر اینکه هنوز از عملکرد پنجره واحد تجاری رضایت خاطر ندارد، بیان داشت: متعهد هستم که با استفاده از همه ظرفیتهای ممکن و ظرفیتهای قانون بودجه برای رونق تولید و بهبود وضعیت صنایع و پروژههای عمرانی استفاده کنم.
فارس در پایان سخنان خود خواستار توسعه رابطه بخشهای صنعت، معدن، تجارت و خدمات با دانشگاهها شد و گفت: تولید مبتنی بر دانش، تولیدی بهتر و بازارپسندتر خواهد بود.
همه واحدهای صنعتی سزاوار احترام، تشویق و حمایتاند
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این آئین اظهارداشت: در شرایط حساس، سخت و طاقتفرسای موجود که فضای اقتصاد پر از سنگلاخ است، حفظ حیات یک بنگاه اقتصادی و روشن نگهداشتن چراغ آن، به منزله ساختن یک عبادتگاه است.
سهراب شرفی با بیان این که صنعتگران ما علیرغم بحرانهای موجود و مشکلات عدیده اقتصادی با تعلق خاطر تلاش میکنند آمار تولید و اشتغالشان را حفظ کنند، اظهار داشت: هر واحد صنعتی موفقی که به سهم خود چرخهای اقتصاد استان را میچرخاند و معیشت بخشی از افراد جامعه را تأمین میکند، سزاوار نهایت احترام، تشویق و حمایت است.
وی با اظهار تأسف از این که پنجههای تیز بروکراسی در تن صنعت و تجارت کشورمان فرو رفته، ابراز داشت: هر چند صدور بخشنامههای خلقالساعه، بروکراسی و خشکاندیشی برخی مدیران به کابوسی زجرآور برای فعالان اقتصادی تبدیل شده و رمق آنها را گرفته؛ اما این شرایط باز هم آنها را به عقب نشینی وا نداشته است.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس ادامه داد: متأسفانه شرایط بهگونهای است که دولتها از فعالان اقتصادی انتظار داشته و آنها هم علیرغم تمام سختیها به این درخواستها چَشم گفته و همراهی کردهاند! به گفته شرفی، افزایش سهم بیمه تأمین اجتماعی برای کارفرما، پرداخت سود مرکب به بانکها، دستور به کارآفرینی و سرمایهگذاری بدون وجود زیرساخت، درخواست افزایش صادرات با وجود تنگناهای موجود، پرداخت مالیات ٢۵ درصدی به جای ١٠ درصدی که جناب رئیس جمهور وعده داده بود و پرداخت ٩ درصد مالیات بر ارزش افزوده از جمله خواستههای دولت از فعالان اقتصادی است.
وی در ادامه سخنان خود گفت: متأسفانه هنوز آثار نگاه چپگرا در برخی از بخشهای اقتصاد ما حاکم است و فعالان اقتصادی زالو صفت، مستکبر و استثمارگر خوانده میشوند، آیا چنین افرادی با چنین کارنامه ای مستحق چنین صفتهایی هستند! رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با عنوان این که انتظار ما در شرایط نفسگیر موجود، تحولی اساسی است، گفت: دولتمردان ما باید متوجه شوند که فعالین اقتصادی و صنعتگران ما بار نیستند بلکه بازو هستند، بازوانی مفید که باید نگاه موثری به آنان داشت و در راه تحقق هدف خدمتگزاری، با رویکرد حمایت با آنان هم پیمان شد.
به گفته شرفی، بسیاری از فعالان اقتصادی در میانسالی بخشی از دارایی خود را «هبه» میکنند؛ خیرین مدرسه ساز، بیمارستانساز، سازندگان خانه سالمندان، یتیم خانهها و دهها مرکز عامالمنفعه توسط همین فعالین اقتصادی و صنعتگران احداث و به خدمتگذاری مشغول شدهاند و در حوادث غیر مترقبه مانند سیل، زلزله و جنگ همیشه به کمک برخواسته و پیشگام بودهاند. قطعاً این گروه با این کارنامه پر بار مستحق بیمهری و نگاههایی که آنان را سربار قلمداد میکند نبوده و نیستند.
وی در ادامه به وجود ١٠ هزار ماده قانونی مازاد که دست و پای فعالان اقتصادی و صنعتگران را بسته است اشاره کرد و گفت: این قوانین سالهاست که گریبانگیر فعالیتهای تولیدی و صنعتی هستند اما مجلس ما در هیچ مقطعی نه با رویکرد اصولگرایی و نه اصلاح طلبی، گامی برای پالایش و حذف این قوانین مازاد برنداشته است.
این فعال اقتصادی با اشاره به این که تعدد بخشنامهها گواه دستپاچگی و دستپاچگی نشانه عدم تبحر مدیران و دولتمردان ما در اقتصاد است، عنوان کرد: متأسفانه مسئولین و متولیان حوزه اقتصاد از دانش اقتصادی مفید برخوردار نبوده و فعالان اقتصادی ما در حال چوب خوری از این شیوه لنگان مدیریتی هستند.
شرفی ادامه داد: در طول سالهای گذشته یکسو نگری و تصویب قوانین مازاد و ناکارآمد از سوی مجلس و اجرای آن از سوی دولتمردان، عامل کند یا متوقف شدن بسیاری از فعالیتهای اقتصادی بوده است. به گفته وی، امروز مداخله دولتیها در اقتصاد نه تنها به گسترش عدالت و بالا بردن آسایش برای افراد جامعه منجر نشده بلکه آرمانهای اقتصادی کشور را هم زمین گیر کرده است. ما در سالهایی که پشت سر گذاشتهایم، قرار بود قدرت برتر اقتصادی منطقه و در ردیف اقتصادهای برتر جهان باشیم اما سالهاست که با عقبنشینی و پسرفت، بیشتر از این قافله عقب مانده و از آرمانهایمان دورتر میشویم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با تأکید بر ضرورت بازنگری در ماهیت و ارزش کاری صنعتگران و تولید کنندگان در شرایط موجود، خاطر نشان کرد: بهتر است با چشمانی باز جنگ خردمندانه و راهحلهای عالمانه فعالین اقتصادی را ببینیم و نگاهی ویژه به این عناصر اثرگذار داشته باشیم.
برخی افراد به نام تولیدکننده به رانت خواری مشغولاند
حسین کاشانی، عضو هیأت مدیره خانه صنعت معدن و تجارت فارس نیز در این همایش اظهار کرد: متأسفانه رانت آن چیزی است که برخی مدیران ما را هر روز بزرگتر میکند.وی با بیان این که برخی افراد در همین استان خودمان از مسیر تولید و به نام تولید کننده به رانتخواری مشغول هستند اظهار داشت: این رویه به حوزه تولید و تولید کننده واقعی ضربههای جدی وارد کرده است.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت معدن و تجارت فارس با اظهار تأسف از این که رانت امتیاز ویژه ای برای برخی تولیدکنندگان ایجاد کرده است که دیگران با خلاقیت و توانایی نمیتوانند این امتیازات را کسب کنند خاطرنشان کرد: رانت خواران امکان رقابت را از دیگران گرفته و آنان را از صحنه خارج میکنند و مانند موریانه پایههای اقتصاد را میجوند.
کاشانی خاطرنشان کرد: آن چه مسلم است این ساختار معیوب اقتصادی نه از شرق و نه از غرب به ما تحمیل نشده است؛ این ساختار معیوب حاصل سیاستهای کلی دولتمردان ما است. به گفته عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت فارس، مادامی که چنین ساختاری بر کشور و اقتصاد ما حاکم باشد نرخ تورم ۴۰ درصدی رو به افزایش بوده، شکاف بین غنی و فقیر عمیق تر و آمار حضور فرزندانمان در صف مهاجرت بیشتر میشود.
مشورتها بر تصمیم گیران اقتصادی کشور هیچ تأثیری نداشته است
رئیس اتاق بازرگانی فارس نیز در ادامه این همایش ضمن تبریک روز صنعت و معدن از تلاش مسئولان برای رفع مشکلات بخش تولید قدردانی کرد و گفت: باید پذیرفت بخش اعظمی از مشکلات واحدهای اقتصادی، استانی نیست و در سطوح ملی باید بررسی و برطرف شود. جمال رازقی در ادامه به موضوع هدفمند کردن یارانهها اشاره و خاطرنشان کرد: ما صراحتاً اعلام کردیم که انجام این کار با اولویت دادن به بخش مصرف، اقتصاد کشور را با چالشهای جدی مواجه میکند، اما متاسفانه ترتیب اثری به این انتقادها داده نشد.
وی، مسئله حذف ارز 4200 تومانی را نیز مورد اشاره قرارداد و گفت: تبعات حذف این ارز بیشتر از تبعات تولد آن بود و لازم است مدیران ارشد کشور نگاه ویژه ای در حل مشکلات موجود داشته باشند. به گفته رئیس اتاق بازرگانی فارس، اقتصاد ایران دارای مشکلات متعددی است و بر اساس آمارهای موجود، عدم استفاده از جوانان در مشاغل مختلف موجب شده تا فضای اقتصادی کشور با مشکلات متعددی مواجه شود.
رازقی با تأکید بر این که ترکیب بیکاری و تورم بالا، معیشت شهروندان را با بحران جدی مواجه کرده است، تصریح کرد: افزایش شدید قیمت مسکن نسبت به کل هزینههای خانوار شهری، کاهش مصرف گوشت و برنج در یک دهه اخیر، کاهش ارزش پول ملی، کاهش رشد اقتصادی با درآمد و یا بدون درآمد نفتی و موارد مشابه، همه و همه ناشی از تصمیم گیریهای کلان کشور است و جای تاسف دارد که مشورت تشکلهای مرتبط بر تصمیم گیران اقتصادی کشور هیچ گونه تأثیری نداشته و سیاستمدار آن گونه که خودش دوست داشته سیاستهایش را پیش برده و نتایج تأسف بار این چنینی را برای اقتصاد، تولید و صادرات کشور به بار آورده است.
تولیدکنندگان هرچقدر هم مالیات بدهند نمیتوانند هزینههای دولت را تأمین کنند
رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت ایران نیز با اشاره به تحریمهای اقتصادی و تداوم تولید با همه دشواریهای موجود گفت: تولید و تولید کننده در هر شرایطی خدمتگزار مردم است و معتقدیم اگر علم شهرت میآورد، خدمت تنها عاملی است که ماندگار است و تولیدکنندگان کشور خدمت گذاران راستین جامعهاند و بدون هیچ کمکی این بخش توانسته است در استان فارس و کشور سرآمد باشد.
عبدالوهاب سهل آبادی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از بزرگی بدنه دولت، ابراز داشت: عدم کوچک سازی دولت موجب شده تا واحدهای اقتصادی نتوانند در فضای اقتصادی کشور به حد مناسب اثرگذار باشند.
رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت ایران با اذعان بر این که بزرگی بدنه دولت باعث شده تا بهرهوری آن پایین باشد، اظهار داشت: در این شرایط تولید کنندگان هر چقدر هم مالیات پرداخت نمایند عملاً نمیتوانند هزینههای دولتی که 9 میلیون حقوق بگیر دارد را تأمین کنند.
سهل آبادی با اشاره به این که برخی اقدامات دولت در زمینه جراحی اقتصادی را میتوان گام بزرگ در راستای بهبود اقتصاد توصیف کرد، ابراز داشت: با این حال باید پذیرفت که مهمترین جراحی باید در دولت اتفاق بیافتد و با خصوصی سازی درست و کوچک کردن بدنه دولت، راه بهبود اقتصاد را هموارتر خواهدکرد. وی با بیان این که فعالان اقتصادی دِین خود را به مردم ادا کردهاند و در تمام بحرانها از جمله جنگ، کرونا و… توانستهاند در جامعه نقش آفرین باشند، اظهار داشت: رسالت ما ایجاد اشتغال، چرخاندن چرخ و حرکت موتور محرکه اقتصاد با تولید است.
رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت ایران با تأکید بر این که جامعه صنعتی لحظه ای کشور را تنها نخواهد گذاشت و علی رغم همه مشکلات در میدان تولید باقی خواهد ماند، تصریح کرد: از آن جا که ضلع اصلی تولید کارگران هستند، انتظار ما از دولتمردان این است که در راستای تأمین نیاز کارگران در حوزههای معیشت، بهداشت، درمان و… گامهای جدی تری بردارند.
سهل آبادی با اشاره به افزایش حوادث ناشی از کار در محیطهای تولیدی ابراز داشت: بدون شک کارگری که جسمش پشت دستگاه و روحش با مشکلاتی که دارد درگیر است دچار حادثه میشود.
وی در پایان سخنان خود تأکید کرد ما همه تلاش مان را برای حفظ اشتغال موجود و افزایش آن به کار میگیریم اما انتظارمان این است که دولتمردان و سیاستگذاران خود را از مشورت فعالان بخش تولید و صنعت بینیاز ندانند.
حذف مانعتراشیها از مسیر تولید با اجرای یک قانون
جعفر قادری، نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز طی سخنانی در این آئین به ثبتمحور شدن همه مجوزهای کسب و کار بر اساس قانون جدید تسهیل صدور این مجوزها اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین ریشههای مشکلات اقتصادی در کشور ما، مساعد نبودن محیط کسب و کار است و علت اصلی این نامساعد بودن محیط کسب و کار هم به سختی قدم اول آن، یعنی دریافت مجوز و شروع کسب و کار بر میگردد. وی ادامه داد: با اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار برای همیشه بساط کاغذ بازیها، امضاهای طلایی، برخوردهای سلیقه ای و مانع تراشی در مسیر تولید برچیده میشود. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین به ضرورت حذف تشکیلات موازی در راستای تسهیل در امر تولید اشاره و عنوان کرد: ما باید به سمت سیاستهای متمرکز در رونق تولید حرکت کنیم و تمرکززدایی در امور مربوط به تولید باید مدنظر مسئولان قرار گیرد. به گفته وی هیأت مقررات زدایی و شورای عالی اداری و دستگاههای متولی دولت باید بیایند و فرآیندهای مربوط به تولید را کوچک کنند تا پیچ و خم و معضلات اداری در راه تولید حذف شود.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس در خصوص طرح اصلاح قانون بودجه و تغییر در حقوق گمرکی نیز عنوان کرد: همه تغییرات انجام شده بر اساس قانون بودجه سال۱۴۰۱ و مصوبه هیأت وزیران که شامل اصلاحات گسترده ای است، به زودی به اطلاع و بهرهبرداری واردکنندگان، صادرکنندگان، تولید کنندگان و سایر ذی نفعان میرسد.
قادری از ارائه طرح ۴۳ مادهای در اواخر هفته جاری در کمیسیون جهش تولید خبر داد و گفت: تلاش داریم تا قوانین دائمی شود و قطعا پیگیری و رسانه ای شدن این اهداف کمک بسیاری در توسعه اقتصادی و ایجاد شغل تاثیر بسیاری خواهد داشت. گفتنی است در پایان این مراسم از خانواده شهید دادا… شیبانی، جمعی از مدیران و پیشکسوتان حوزه تولید و همچنین 71 واحد نمونه صنعتی و معدنی تجلیل شد.