رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس هشدار داد:کورسوی اقتصاد فارس و ایران رو به خاموشی است؛ مسئولان چاره اندیشی کنند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس گفت: آمارزدگی، سیاست زدگی و سامانه زدگی، دامن صنعت را گرفته است.
سهراب شرفی در گفت وگو با سرویس اقتصادی «خبرجنوب» اظهار کرد: متأسفانه اقتصاد کشور اسیر دست بلایای متعددی است که برخی به مشکلات تحریم های خارجی برمی گردد اما بخش عمده ای از این معضلات به دلیل عدم درک صحیح مسئولان از وضعیت اقتصادی و عدم مدیریت صحیح و نبود مدیریت کارآ است.
وی با بیان این که ارائه آمارهای واهی از سوی مدیران میانی باعث شده تا مدیران ارشد برآورد صحیحی از مشکلات نداشته باشند، گفت: متأسفانه برای رفع هر معضلی سریعاً پای مسائل سیاسی وسط کشیده می شود و عده ای که حتی از دور هم دستی بر آتش فعالیتهای اقتصادی و تولید ندارند می خواهند نسخه اقتصادی بپیچند که واضح است این افراد نه تنها هیچ گونه کارایی نداشته، بلکه خود معضلی برای بخش اقتصادی کشور هستند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان این که مسئولان برای ارائه کارنامه ای از عملکرد خود، راه را به اشتباه می روند و حتی خودشان هم می دانند راهی که می روند، راه درستی نیست، افزود: هرگاه صدای اعتراضی از سوی فعالان بخش اقتصادی بلند می شود یکی از وزارتخانه های مرتبط با راه اندازی یک سامانه، وعده حل مشکلات را می دهد، نتیجه آن شده که یک فعال اقتصادی برای شروع و یا ادامه کسب و کارش باید در سامانه های متعددی ثبت نام نماید که این سامانه ها هیچ بازخورد مثبتی تاکنون نداشته اند.
شرفی گفت: هر مسئولی که ادعایی به جز این دارد، عملکرد سامانه ها و نقش آن را حتی در حل مشکل یک فعال اقتصادی و نه صدها هزار فعال از این دست، اعلام نماید.
وی با تأکید بر این که برای مسئولان، اسفبار بودن وضع اقتصاد هیچ فرقی ندارد، ادامه داد: وقتی مسئولان واریز حقوق کارمندان در هر ماه را یک دستاورد بزرگ برای کشور می دانند دیگر چه حرفی برای گفتن باقی می ماند؟! مسئولی که حقوق و مزایایش از درآمدهای نفتی کشور تأمین می شود، برایش ایجاد اشتغال و یا از دست رفتن فرصت های شغلی هیچ فرقی ندارد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با اشاره به تأثیر نا مطلوب تکانه های سیاسی بر اقتصاد کشور، گفت: حتی اگر دولت به صورت تک بعدی بر توسعه معادن کشور متمرکز شود می تواند اقتصاد را بچرخاند و اشتغال ایجاد نماید. در این صورت ظرف مدت 4 سال معادن و فرآورده های معدنی به تنهایی می تواند درآمد سرانه را سه برابر و اقتصاد کشور را پویا کند، اما چه کنیم که عزمی وجود ندارد و یک تکانه سیاسی می تواند اقتصاد را زیر و رو کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه مسئولان کشور به درآمدهای سهل الوصول نفتی عادت کرده و می دانند پول درآوردن از معدن به اندازه درآمد سرشار نفتی، آسان نیست به همین دلیل ترجیح می دهند راه اشتباه چندین دهه ای خود را ادامه دهند.
شرفی با بیان این که کشورمان در یک پیله سخت انزوا گیر افتاده است، گفت: حتی از درآمدهای عبور و مرور هواپیماهای مسافربری و حمل کالا محروم شده ایم و دالان هوایی ایران که از امن ترین دالان های هوایی منطقه است، هیچ درآمدی کسب نمی شود و در این میان کشوری همچون ترکمنستان هم از ما پیشی گرفته است.
این فعال اقتصادی یادآور شد: دالان هوایی هر کشور می تواند یک منبع درآمدی برای آن کشور باشد و در ازای پرواز هر فروند هواپیما از کشورهای دیگر، هزینه اخذ نماید.شرفی با تأکید بر این که بلای اقتصادی از زمین و هوا بر کشورمان نازل شده، افزود: حتی چین هم که کشوری دوست برای ایران است، کشورمان را دور زده و ما را از رهگذر جاده ابریشم کنار گذاشته است، کشوری که در روزگاری نه چندان دور در برابر ثروت ایران حرفی برای گفتن نداشت حالا آن قدر پیشرفت کرده که وضعیت بر عکس شده و جزو ثروتمند ترین کشورهای جهان است.
میراث خواریم و نه میراث دار گذشتگان
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس با بیان این که مدت هاست گردشگری ایران هم در حوزه اقتصاد حرفی برای گفتن ندارد، افزود: تنها مزیت ایران در سالهای اخیر، حوزه گردشگری بود که آن هم از پیشینیان به ارث رسیده بود، وگرنه کار خاصی در حوزه گردشگری کشورمان صورت نگرفته است.
شرفی ادامه داد: هیچ گاه در کشور به این موضوع پرداخته نشد که برای آیندگان المان هایی را ساخته و به یادگار بگذاریم و در عین حال حفاظتی هم از میراث فرهنگی کشورمان صورت نگرفته است. می توان به جرأت گفت در کشور به جای حفاظت از میراث گذشتگان و میراث داری، میراث خواری کرده ایم!
وی خاطرنشان کرد: حتی در بحث گردشگری سلامت هم فقط شعار داده شد و اقدام خاصی صورت نگرفت و در استان فارس هم که قرار بود سردمدار این حوزه باشد شاهد رخوت و سستی هستیم و متأسفانه برنامه ریزی مناسبی در این خصوص صورت نگرفته است.
وی اظهار کرد: به عنوان مثال مکان یابی مناسبی برای احداث شهر سلامت شیراز که در 40-50 کیلومتری این شهر است صورت نگرفته و حتی مسیر منتهی به آن نیز می تواند خطرآفرین باشد. قرار گرفتن شهر سلامت به دور از امکانات شهری، بزرگ ترین ایراد این پروژه است.
شرفی با تأکید بر این که ترکیه، هند و تایلند در حوزه توریست سلامت بسیار جلوتر هستند و امکانات گرجستان و ترکمنستان هم از ایران بهتر است، گفت: بیمارستان های شیراز امکانات مناسبی ندارند و حتی پاسخگوی نیاز مردم استان هم نیستند، چه برسد به آن که قرار باشد به سایر کشورها خدمات ارائه دهیم.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت فارس در جمع بندی سخنان خود گفت: قدرت سیاست بر اقتصاد می چربد و روز به روز اقتصاد کشور را بیمارتر می کند و آن را به کما فرو می برد.
وی تصریح کرد: کارخانجات و بنگاه های اقتصادی در حال فروپاشی هستند و کورسوی چراغ اقتصاد ایران و فارس رو به خاموشی است که باید فکری به حال این وضعیت شود و مسئولان به دور از شعار و سیاست زدگی، فکری به حال این وضعیت کنند.
فایل روزنامه را از اینجا دانلود کنید.